Wielrennen

Stage bij ProContinentale formatie voor jong Belgisch talent

Stage bij ProContinentale formatie voor jong Belgisch talent

Lionel Taminiaux is een 21-jarig Belgisch talent in uitstekende vorm. Dat bewees hij onlangs nog in de Grand Prix Criquielion. De overstap naar de profs maakte Taminiaux nog niet. Wel krijgt hij de kans om op stage te gaan bij het ProContinentale WB- Aqua Protect-Veranclassic.

Vooraleer deze belofte zijn kans waagt bij de profs, wil hij eerst nog meer ervaring opdoen en groeien als renner. Een keuze die hem geen windeieren legt. Dit jaar eindigde hij al tweede in Brussel-Opwijk en de Grote Prijs Affligem. Taminiaux kwam zelfs als winnaar over de streep in de Lede Classic en onlangs dus in de Grand Prix Criquielion. Taminiaux treedt op die laatste erelijst in de voetsporen van onder andere Jelle Wallaeys en Timothy Dupont.

Momenteel is Taminiaux nog actief bij AGO-Aqua Service. De jonge twintiger heeft nu voor het tweede jaar op rij een stage aangeboden gekregen bij het Belgische WB-Aqua Protect-Veranclassic. Daar zal Christophe Brandt hem onder zijn hoede nemen. De ex-renner van Lotto is daar inmiddels ploegleider.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.