Wielrennen

🎥 Tim Wellens steekt hand uit naar ritzege, maar wordt spectaculair overvleugeld door de roze trui.

🎥 Tim Wellens steekt hand uit naar ritzege, maar wordt spectaculair overvleugeld door de roze trui.

De 11de etappe van de Giro voerde de renners van Assisi naar Osimo, over twee klimmetjes van derde en eentje van vierde categorie. Maar het venijn zat in de staart met twee korte, nijdige hellingen bezaaid met kasseien diep in de finale. Spek naar de bek van onder meer Tim Wellens.

In deze 11de rit passeerde het peloton ook door Filottrano, de thuishaven van de betreurde Michele Scarponi. Een mooie hommage van de organisatie aan het adres van de ongelukkige Giro-winnaar van 2011.

Het verhaal van de rit

Na een heel nerveus eerste wedstrijduur waarin het peloton niet zomaar laat begaan, valt de beslissende ontsnapping uiteindelijk aan de voet van de Passo Cornello. Alessandro De Marchi (BMC) en Luis Leon Sanchez van Astana krijgen dan toch een vrijgeleide. Masnada gaat in de tegenaanval en kan uiteindelijk bij het kopduo komen aansluiten. 

De achtervolging wordt geleid door Mitchelton-Scott, de ploeg van rozetruidrager Simon Yates. Ondertussen komen nog twee tegenaanvallers de koplopers vervoegen: Turrin en Maestri kunnen aanpikken bij de leiders. Het peloton houdt de vluchters altijd binnen schot: hun voorsprong overschrijdt nooit de 5 minuten. 

Finale

In de laatste 25 km besluit een trio ervandoor te gaan: Sanchez, De Marchi en Masnada blijken de sterksten van het kwintet en zetten samen door. Maar het peloton lijkt goed gerekend te hebben en rekent de leiders terug in.

In de laatste 5 km plaatst Stybar een demarrage. Wellens schuift slim mee op de kasseitjes. Even ziet het er erg goed uit voor de Belg en de Tsjech, maar dan ontbindt roze trui Simon Yates zijn duivels! Hij valt op minder dan 2 km van de streep aan en rijdt de concurrentie los uit het wiel. Froome kraakt alweer, Tom Dumoulin eindigt tweede en kan de schade beperken tot 2 seconden. Davide Formolo wordt derde.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws