Wielrennen

Contador laat licht schijnen over eindstrijd Giro en de kansen van Froome

Contador laat licht schijnen over eindstrijd Giro en de kansen van Froome

Christopher Froome en Fabio Aru kunnen de verwachtingen tot dusver niet inlossen in de Giro. Als winnaar van zeven grote ronden kan Alberto Contador goed de situatie inschatten. De Spanjaard denkt niet dat de twee ronderenners nog kans maken op de eindzege.

Volgens El Pistolero is de conditie van beide klimmers simpelweg niet goed genoeg. "Aru heeft al sinds 2015 zijn beste vorm niet meer gehaald. Hij is niet zo goed aan het seizoen begonnen. Froome zit in een gelijkaardige situatie. In Tirreno-Adriatico zag je al dat hij niet in vorm is", aldus Contador in de Gazzetta dello Sport.

TIJD VERLIEZEN BERGOP

Ze hadden zelfs nog meer averij kunnen oplopen. "Je zou denken dat deze twee renners weten hoe toe te leven naar wedstrijden en dat ze in goede vorm aan de start zouden verschijnen. Bergop verliezen ze echter steeds tijd. Ze hebben nog geluk dat het op de Gran Sasso wind op kop was. Anders was het verschil nog groter geweest."

De Giro is uiteraard nog niet op zijn einde. Kunnen ze het tij nog keren? "Dat wordt moeilijk. Misschien worden ze beter en kunnen ze etappes winnen, maar ik denk niet dat ze voor de eindzege gaan strijden."

Reacties 6 reacties

Gerelateerd nieuws