Wielrennen

Esteban Chaves reageert na totale offday en inzinking in 10e Giro-rit: "Dit doet pijn"

Esteban Chaves reageert na totale offday en inzinking in 10e Giro-rit: "Dit doet pijn"

De slechte dag van Esteban Chaves werd helemaal afgestraft. De Colombiaan van Mitchelton-Scott kwam uiteindelijk op meer dan 25 minuten van ploegmaat Simon Yates over de streep. "Maar ons doel blijft hetzelfde", doelt hij op de roze trui van zijn ploegmaat.

"Dit doet pijn. Mijn algemene klassement in de Giro van dit jaar is helemaal weg, dus dat doet sowieso pijn", vertelde Chaves na afloop. "Ik moet mijn team bedanken voor alles wat ze hebben gedaan om het gat te dichten, maar door het werk van de andere teams, moesten we dat stopzetten en onze benen sparen."

Yates bezit nog steeds de roze trui en wordt dus nu helemaal alleen als kopman naar voor geschoven. "Simon is nog steeds leider en lijkt erg sterk. We hebben nu geen twee troeven meer in het klassement, maar we hebben wel een sterk team. Onze tactiek verandert misschien wel, maar ons doel niet."

Haat en liefde

Chaves en de Giro, het is geen geslaagd huwelijk. "Ik heb een moeilijke relatie met Italië", vertelde hij nog tegen de RAI. "Het is haat en liefde. Enkele dagen geleden had ik nog één van mijn beste dagen ooit op de fiets, maar nu is er dit. Maar dat is het leven. Ik doe mijn best. Het belangrijkste is dat we de leiderstrui nog hebben", besluit Chaves. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.