Wielrennen

Geen wijn voor Victor Campenaerts: "Ik hou van Duvel, maar wil nog veel nieuwe soorten ontdekken"

Geen wijn voor Victor Campenaerts: "Ik hou van Duvel, maar wil nog veel nieuwe soorten ontdekken"

De 10e rit in de Giro was voor heel wat renners een hel van jewelste. Net geen 240 kilometer en een hels tempo van bij de start, waardoor onder meer (ex-)nummer twee Chaves 25 minuten kreeg aangesmeerd. Ook voor Victor Campenaerts was het geen pretje.

"Het was zwaar, maar dat weet je op voorhand", aldus de Europees kampioen tijdrijden in HNB. "Al was ik blij dat ik een goede dag had. Ik heb mij goed opgewarmd op de rollen, zoals voor een tijdrit. Alleen jammer van die lekke band in de finale."

Niet achter een Sky-renner

Door de regen werd het gevaarlijk in de afdaling in de finale. Zo kwam onder meer Tom Dumoulin ten val. "Ja, maar als het regent, zijn de renners veel voorzichtiger en wordt er minder gevallen dan als het droog is. Al probeer ik liever niet achter een renner van Sky te zitten. Die dalen vaak minder goed, want die maken dat daarna toch weer goed bergop."

Achteraf ontspannen met een Italiaanse wijn deed de Lotto Soudal-renner niet. "Neen, ik ben geen wijnliefhebber. Geef mij maar een biertje. Ik hou van Duvel, maar ontdek graag nieuwe soorten. Er zijn zoveel bieren die ik nog wil proeven. Maar dat is voor na de Giro, hoor", besluit hij. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws