Wielrennen

Het leven zoals het is: Laurens ten Dam klapt uit de biecht

Het leven zoals het is: Laurens ten Dam klapt uit de biecht

"Live slow, ride fast", zo heet de podcast van Team Sunweb-renner Laurens Ten Dam. De meesterknecht van Tom Dumoulin gooit daarin al sinds 17 maart van dit jaar zijn ludiekste wieleranekdotes en markantste belevenissen op tafel.

“Strava, Instagram, de podcast. Ik wil helemaal transparant zijn,” laat Ten Dam weten aan Het Nieuwsblad. Dat de kwieke Nederlander een duivel-doet-al is, getuigt zijn opmerkelijk cv. Naast beroepsrenner heeft de 37-jarige Ten Dam ook een baan als hoofdredacteur van zijn eigen wielermagazine Bicycling en entrepreneur van zijn persoonlijke koffielabel.

Live vanuit de Giro!

Ook in de Ronde van Italië vindt Ten Dam nog de tijd om afleveringen te produceren. Dat doet hij op de rustdagen vanuit zijn hotelkamer. Zijn sidekick Stefan Bolt interpelleert dan via de telefoon. De podcast vormt een opmerkelijk venster op het peloton achter de schermen. Geen onderwerp laat Ten Dam onaangeroerd. Of het nu de dopingcontrole, de aanrijding met een kat of onderhandelingen over het alcoholgebruik tijdens een Grote Ronde is, alles wordt van naaldje tot draadje omschreven. 

Wie meer wil horen van de fratsen van Ten Dam, kan hier terecht:

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws