Wielrennen

Mathieu van der Poel klaar om te scoren: "2 in plaats van 4 weken gerust, maar niet op het strand gelegen"

Mathieu van der Poel klaar om te scoren: "2 in plaats van 4 weken gerust, maar niet op het strand gelegen"

Voor Mathieu van der Poel breekt er een nieuwe periode in het seizoen aan. Na een pauze van twee weken trok hij op stage naar Benicassim om zich voor te bereiden op de Wereldbekers in het mountainbike. En daar wil hij vanaf dit weekend in scoren.

Het echte werk kan opnieuw beginnen voor Mathieu van der Poel. Afgelopen weekend pakte hij nog uit met een drie op drie en dus ook de bijhorende eindzege in 'La Rioja Bike Race', een mountainbikewedstrijd in Spanje. "Na mijn veldritseizoen heb ik eerst nog de Wereldbeker mountainbike in Zuid-Afrika gereden, maar daarna heb ik wat rust genomen", laat van der Poel weten bij Sporza.

"Omdat ik wat extra UCI-punten wou sprokkelen heb ik extra races op het programma gezet en daarom ben ik iets vroeger weer van start gegaan. Maar door een verandering in het reglement heb ik die punten uiteindelijk niet nodig", vervolgt hij. 

"Ik zou geduldig weer moeten opbouwen, maar dat is mijn sterkste punt niet"

De rustperiode was dus eerder beperkt voor de in België wonende Nederlander. "Ik heb dus maar twee in plaats van mijn gebruikelijke vier weken gerust. Maar sowieso ben ik niet iemand die op het strand gaat liggen. Ik blijf sportief bezig."

Opbouwen

Al was het opnieuw zoeken na die rustperiode. "Ik zou geduldig weer moeten opbouwen, maar dat is mijn sterkste punt niet. Ik wil graag zo snel mogelijk weer op niveau zijn", besluit van der Poel. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws