Wielrennen

Mecanicien van Sport Vlaanderen-Baloise na aanrijding in Gent-Wevelgem: "Ik zal nooit meer kunnen lopen"

Mecanicien van Sport Vlaanderen-Baloise na aanrijding in Gent-Wevelgem: "Ik zal nooit meer kunnen lopen"

25 maart werd een ware hel voor Roger Michiels, mecanicien bij Sport Vlaanderen-Baloise. Na een aanrijding in de volgwagenkaravaan in Gent-Wevelgem werd de voet van Michiels helemaal verbrijzeld. "Het is zelfs onzeker dat ik ooit nog zal kunnen stappen", klinkt het.

De hele linkervoet van Michiels werd vermorzeld. "Mijn wreef? Verbrijzeld in honderd stukskes", vertelt de mecanicien in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik heb de foto's niet gezien, maar het moet voor de dokters een vree moeilijke puzzel geweest zijn. Aan de buitenkant van mijn voet zag je niks, maar vanbinnen was het één grote ravage. Lopen, dat is al fini. Het is zelfs onzeker dat ik nog zal kunnen stappen."

Nieuwe fiets

Het begon toen renner Jordi Warlop een nieuwe fiets nodig had. "Toen ik uit de volgwagen van Walter Planckaert stapte om aan de linkerkant van de wagen de reservefiets van het dak te nemen, kreeg ik opeens een slag tegen mijn rechterheup. Ik viel en enkele seconden later lag ik op mijn rug met de fiets tegen mijn borst geklemd onder de volgwagen van Bahrain-Merida."

"Ik wou wegkruipen, maar dat lukte niet. Mijn linkervoet zat geklemd onder het autowiel. Door de duwende remmen van de wielen werd mijn voet helemaal tot moes geduwd. Had de auto niet geremd en was hij gewoon over mijn voet gereden, was in het ergste geval waarschijnlijk gewoon mijn enkel gebroken. Maar op dat moment was er geen doorbloeding meer. Had het nog een paar uur langer geduurd, was mijn voet afgestorven", bekent Michiels. 

Speciale schoen

Er wacht Michiels nog een lange revalidatie. "Negen op de tien zal ik voor de rest van mijn leven verder moeten met een speciale orthopedische schoen. Werken? Ik zit al zeker thuis tot eind oktober. Dit seizoen zien ze mij al niet meer terug."

"Nadien? Alles hangt af van hoe goed mijn voet zal herstellen. Is mijn voet nog in staat om de embrayage van de camion in te duwen? En mocht ik enkel kunnen manken en niet langer dan een uur rechtstaan, dan heeft het weinig zin. Ik hou van de koers. Ik ben al zeventien jaar mecanicien bij deze ploeg", besluit Michiels. 

Reacties 24 reacties

Gerelateerd nieuws