Wielrennen

Ploegleider Mitchelton-Scott heeft mogelijke verklaring voor totale offday en inzinking van Chaves

Ploegleider Mitchelton-Scott heeft mogelijke verklaring voor totale offday en inzinking van Chaves

Bij Mitchelton-Scott zullen ze niet lekker geslapen hebben na de 10e rit in de Ronde van Italië. Esteban Chaves mag het podium helemaal vergeten na 25' verlies op ploegmaat Simon Yates.

Chaves moest al snel de rol lossen in het peloton. "Ik denk dat het aan zijn allergieën ligt", aldus ploegleider Matthew White bij Sporza. "Er zitten veel pollen in de lucht. Ik heb hem snel even gesproken tijdens beklimming van tweede categorie. Hij is niet ziek, niet geblesseerd en hij is ook niet gevallen. Ik denk dus dat hij ademhalingsproblemen had."

"Fysiek is er eigenlijk niets mis met hem. Hij had gewoon een slecht moment. De andere klassementsteams hebben daarvan geprofiteerd en hebben ervoor gezorgd dat hij geen schijn van kans meer had om nog terug te keren."

Nog één leider en duidelijkheid

Aan de ploegtactiek verandert dit niks. Mitchelton-Scott gaat vol voor roze trui Yates. "Voor Chaves en zijn dromen was het een slechte dag, maar voor het team betekent dit gewoon dat we weer in dezelfde situatie zitten als alle andere teams. We hebben nu nog maar een leider. Er is duidelijkheid, onze kopman is Yates."

De Brit kende wel een prima dag en staat 41" voor op eerste achtervolger Dumoulin. "Yates is in uitstekende vorm. Chaves had een zwak moment, maar we kunnen hem in de volgende vijf bergetappes zeker nog gebruiken. Hij is loyaal en kan het ook heel goed vinden met Yates", besluit White. 

Reacties 0 reacties

Tags : Simon Yates

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.