Wielrennen

Tijd begint te tikken voor Peter Sagan, komt er nog ritzege in Californië?

Tijd begint te tikken voor Peter Sagan, komt er nog ritzege in Californië?

In de Ronde van Californië doet Peter Sagan het altijd uitstekend, maar dit jaar is hij vooralsnog niet aan het feest. Er zijn al enkele kansen gepasseerd en het is dan ook de vraag of die ritzege er nog komt voor de Slowaak.

Een deelname aan de Ronde van Californië betekent voor Peter Sagan steeds meerdere etappezeges. In totaal zit de wereldkampioen al dertien. Een aankomst zoals op de Laguna Seca zit hem als gegoten. Twee jaar geleden klopte hij Greg Van Avermaat nog in Californië. Deze keer moest Sagan de aanvaller Kujins laten voorgaan.

"Ik was moe op het einde. De vluchters hadden de klim al afgewerkt terwijl wij er nog aan bezig waren. Ik probeerde de kloof in mijn eentje te dichten, maar dat was onmogelijk." Afwachten of Sagan dit jaar nog aan zijn ritzege geraakt. In principe volgen er nog twee kansen. "Ik zou heel blij zijn als ik hier een rit kan winnen", vertelt de wereldkampioen aan Velonews. "Indien niet, dan heb ik het hier toch naar mijn zin gehad."

VOORBEREIDING OP DE TOUR

Zijn coach Patxi Vila ziet deze rittenkoers vooral als voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. "Voor de meesten is dit de eerste koers na de klassiekers. In Californië kunnen we zien hoe het staat met de conditie en wat we moeten doen om in vorm te geraken voor de Tour", aldus Vila.

Reacties 0 reacties

Tags : Peter Sagan

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.