Wielrennen

Yates blijft zich, ook na zijn uithaal van vandaag, zorgen maken: "Ik heb nog helemaal niks!"

Yates blijft zich, ook na zijn uithaal van vandaag, zorgen maken: "Ik heb nog helemaal niks!"

Simon Yates pakte daarnet in de straten van Osimo nog eens serieus uit. In volle finale, met nog een dikke anderhalve kilometer voor de wielen, demarreerde hij weg uit het groepje der favorieten. Die inspanning trok hij door tot op de streep. Maar toch baart de roze trui zich nog steeds zorgen...

Meteen na de finish had Yates al de volgende reactie klaar: "Ik doe mijn uiterste best om tijd te pakken. Het was echt een heel moeilijke finish, hier op de kasseitjes, maar ik ben blij dat ik wat tijd kon sprokkelen en de rit naar mijn hand kon zetten!" De roze trui eindigde twee seconden voor Tom Dumoulin, die in de slotkilometer wel wat plooide, maar niet brak. 

Toch blijft Yates er niet gerust in: "Ik gaf alles. Ik probeer echt tijd te pakken. Maar eigenlijk heb ik nog helemaal niets!" Hiermee verwijst de Brit naar de tijdrit die er nog zit aan te komen op 22 mei. In die 34,2 km tussen Trento en Rovereto is Dumoulin de topfavoriet en zal hij zeker nog ettelijke seconden, zo niet minuten, terugpakken op de leider.

6 seconden

De kopman van Mitchelton-Scott pakte vandaag in totaal 6 seconden op Hollands Giro-hoop: 2 aan de aankomst en 4 extra bonificatieseconden. In de rangschikking heeft Yates nu een marge van 47 seconden op Tom Dumoulin. "Ik heb tijd gepakt op Tom dus daar ben ik blij mee. Maar hij ziet er elke dag beter uit, zeker op hellende aankomsten. Dat belooft niet veel goeds voor mij!" (lacht).

Reacties 3 reacties

Tags : Tom Dumoulin  \  Simon Yates

Gerelateerd nieuws