Wielrennen

De perfecte uitlaatklep van grote baas van Team Sky om te ontsnappen aan de immense druk: "Ik sta vroeg op en begin eraan"

De perfecte uitlaatklep van grote baas van Team Sky om te ontsnappen aan de immense druk: "Ik sta vroeg op en begin eraan"

Er zijn makkelijkere jobs in het leven dan manager zijn van Team Sky. Vraag dat maar aan Dave Brailsford. De Brit staat als grote baas van een van de meest in het oog springende wielerteams onder hoge druk en dus is een beetje ontspanning op tijd en stond best wel gezond.

De 54-jarige Brailsford heeft gelukkig een uitlaatklep. En die is, niet geheel verrassend, fietsen: "Dat is wat ik het liefste doe. Ik probeer zo gemiddeld 350 kilometer per week af te haspelen, goed voor 12.000 tot 15.000 kilometer per jaar", vertelt de manager van Chris Froome en co aan Renaat Schotte. 

"Als ik op de fiets zit, kan ik goed nadenken over zaken. Ik schakel mijn telefoon uit en ben alleen, anders ben je altijd wel met iets bezig. Ook in deze Giro spring ik elke dag op de fiets. Ik kruip vroeg uit de veren en begin eraan. Anders zit een mens toch maar hele dagen op de teambus of in het hotel. Ik heb een voorkeur voor klimmen. Dalen, is dan weer veel minder mijn ding."

En hij heeft in deze Ronde van Italië al enkele mooie fietstochtjes achter de kiezen: "Mijn meest memorabele fietstocht was die van Jeruzalem naar Bethlehem, door de woestijn. Dat was echt leuk."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.