Wielrennen

Opmerkelijk verhaal over 8e Giro-etappe: Tim Wellens en ploegmaat speelden verstoppertje, maar dat kon niet iedereen smaken

Opmerkelijk verhaal over 8e Giro-etappe: Tim Wellens en ploegmaat speelden verstoppertje, maar dat kon niet iedereen smaken

Tim Wellens is een steengoede renner, maar ook een coureur die graag een grapje uithaalt. Zo nam hij met ploegmaat Adam Hansen (Lotto Soudal) tijdens de 8e rit het hele peloton en de ploeg van roze trui Simon Yates in de maling.

Wat was er aan de hand? In de 8e Giro-rit was de ontsnapping van de dag al vertrokken, maar Wellens had er zin in en wilde nog mee in de vlucht zitten. "Het was te ver om alleen te gaan, dus Tim vroeg me of ik mee wilde gaan", legt Adam Hansen uit bij Cycling Weekly. "We hadden een mooi gat op het peloton, maar we hoorden dat we nog steeds op bijna 3 minuten van de koplopers zaten."

"We wisten dat we het niet zouden halen", aldus de Australiër, waarna het duo zich verstopte. "We dachten: 'we verstoppen ons en zien dan wat er gebeurt'. Na een scherpe bocht reden we op een parking van caravans en verstopten we ons tot het peloton ons passeerde. Daarna sloten we opnieuw aan in het peloton. Iedereen lachte."

Tuft kon de grap niet smaken

"Ik zei: 'Tim, laten we naar voor gaan en hun gezichten bekijken als ze ons zien'. De renners van Mitchelton-Scott keken naar voor en terug opzij en vroegen zich af waar we vandaan kwamen", lacht Hansen.

Svein Tuft (Mitchelton-Scott) vond het toch niet zo grappig. "Ik heb dat in lokale koersen gedaan, maar nooit op dit niveau", aldus de ervaren Canadees. "Ze gingen vol door. We wilden niet dat de ontsnapping nog sterker werd met renners als Wellens en Hansen. Toen Wellens dan plots naast me kwam rijden, was ik helemaal in de war. Ik kon niet echt lachen, het deed pijn. Of ik kwaad was? Ah... Koersen is grappig, hé."

Reacties 15 reacties

Gerelateerd nieuws