Tom Dumoulin bezwijkt niet onder beukwerk van roze trui Yates: "Mijn beste gevoel tot nu toe in deze Giro"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Tom Dumoulin bezwijkt niet onder beukwerk van roze trui Yates: "Mijn beste gevoel tot nu toe in deze Giro"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het gaat in de Giro alsmaar beter met Tom Dumoulin. De 27-jarige Nederlander wist gisteren alweer de schade te beperkten, hij moest maar twee seconden prijsgeven op ritwinnaar en roze trui Simon Yates. En dus ziet het er nog altijd uitstekend uit met het oog op die felbegeerde tweede eindzege.

Na afloop kon de man uit Maastricht dan ook tevreden terugblikken: "Je hoort mij heus niet klagen, dit is mijn beste resultaat sinds de openingstijdrit in Jeruzalem. Ik ben trouwens best explosief hoor en ik voel mij nu beter dan eind vorige week. Dit is mijn beste gevoel tot nu toe in deze Giro", klonk het aan de teambus. 

Zoncolan

En dat is natuurlijk uitstekend nieuws: "Al mogen we toch niet vergeten dat Simon Yates toch weer dat tikkeltje sterker was. Het is nu vooral uitkijken geblazen naar wat er komend weekend op het programma staat. Vooral de rit van zaterdag met aankomst op de Monte Zoncolan wordt heel belangrijk. Ik wil zo weinig mogelijk tijd verliezen."

Als Dumoulin het weekend overleeft, kan hij volgende week het verschil maken in de tijdrit. Of toch niet? "Heel eerlijk? Ik heb schrik van die tijdrit. Ik besef dat er met minuten gegoocheld kan worden. Van een terugval in de slotweek lig ik dan weer veel minder wakker. Al kan je dat natuurlijk ook nooit uitsluiten", luidt het voorzichtig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties