Wielrennen

Waarom topsprinter zich toch zorgen moet maken over verdere zegekansen

Waarom topsprinter zich toch zorgen moet maken over verdere zegekansen

Met zijn twee overwinningen in de eerste twee ritten in lijn is de druk er in deze Giro al wat af voor Elia Viviani. Feit blijft men hem bij elke massasprint als favoriet naar voren schuift. Nu het een paar keer niet gelukt is, mag dit zeker niet in het hoofd gaan sluipen.

Vooral ook omdat er toch enkele zorgwekkende tekenen zijn. Het is niet zo dat hij in de twaalfde etappe van de Ronde van Italië nipt geklopt werd. Er was van Viviani geen spoor in de massasprint. Blijkbaar had de sprinter van Quick-Step een offday. Dat kan uiteraard. Het is dan wel de vraag of dit een 'accident de parcours' was of het begin van een dalende vormcurve.

Met Morkov en Sénéchal eindigden er twee van zijn ploegmaats dinsdag in de top tien. Dat zijn jongens die in principe voor Viviani de sprint moeten aantrekken. Zij zullen hiervan toch ook raar opkijken.

IS BENNETT NOG TE KLOPPEN?

Een ander punt om aan te kaarten is de sterkte van de tegenstand. Aan het begin van de Giro heette het dat Viviani eigenlijk als enige echte topsprinter aantrad. Intussen moet Sam Bennett misschien toch al hoger aangeschreven worden dan vooraf. De Ier van Bora-Hansgrohe won zijn twee etappes met veel bravoure. Het wordt niet zo simpel om hem nog te kloppen.

Er zijn dus een aantal zaken die erop wijzen dat het geen evidentie zal zijn voor Quick-Step en Viviani om nog hun aantal zeges in de loop van deze ronde verder op te krikken. Positief is dat er in principe nog twee kansen liggen. De klasse heeft hij. Het komt erop aan om die in Nervesa della Battaglia en in Rome nog eens aan te wenden.

Reacties 0 reacties

Tags : Sam Bennett  \  Elia Viviani

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.