Wielrennen

Wellens en Mohoric op zoek naar nieuwe Giro-triomf, maar impressionante Bennett heeft nummer twee beet

Wellens en Mohoric op zoek naar nieuwe Giro-triomf, maar impressionante Bennett heeft nummer twee beet

Sam Bennett heeft donderdag opnieuw getoond dat hij één van de snelste mannen in dit Giro-peloton is. De Ier van BORA-hansgrohe ging al vanop 400 meter van de meet aan en klopte de concurrentie met een straatlengte voorsprong.

De vlucht van de dag bleef altijd in het vizier van de sprintersploegen en dus maakten zij geen schijn van een kans in deze 12e rit, die aankwam op het circuit van Imola. Quick-Step Floors en Lotto Fix All maakten de koers hard op 30 kilometer van de streep en met de enige beklimming van de dag nog te gaan, ging het tempo de hoogte in. 

Het peloton scheurde en onder meer Viviani liet zich verrassen. Het regende pijpenstelen en dus trok Wellens vol in de aanval, maar hij kreeg geen vrijgeleide van het peloton. Er volgden nog heel wat aanvalspogingen, die van Ulissi en Betancur bleek de juiste te zijn. Eerdere ritwinnaar Mohoric kwam aansluiten, maar Ulissi moest lossen. 

Betancur doet iets vreemd

En zo bleven Betancur en Mohoric over. Op een kilometer van de streep hadden Mohoric en Betancur nog een krappe voorsprong beet, maar de Colombiaan weigerde even later over te nemen en hield de benen stil. Een grote vloek van de Sloveen, terwijl het duo ingerekend werd.

Bennett ging al van erg vroeg aan, op 400 meter van de streep, maar niemand kon de Ier nog remonteren. Van Poppel (LottoNL-Jumbo) kwam net te laat, terwijl Bonifazio de laatste podiumplek opeiste. Met Baptiste Planckaert (4e) en Jürgen Roelandts (5e) eindigden er ook nog twee Belgen in de top vijf. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws