24-jarige landgenoot was voorbestemd om Grote Ronde te winnen... "Een paar jaar verloren, maar voel me nu opnieuw gelanceerd"

Redactie
| 1 reacties
24-jarige landgenoot was voorbestemd om Grote Ronde te winnen... "Een paar jaar verloren, maar voel me nu opnieuw gelanceerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Team Sunweb staat in deze Ronde van Italië alles in het teken van Tom Dumoulin. De overige 7 renners binnen de ploeg zijn knechten en dat heeft ook onze landgenoot en klimtalent Louis Vervaeke geweten.

Vervaeke staat al bijna op een uur van roze trui Simon Yates, maar dat deert hem en zijn ploeg niet. Knechten is het belangrijkste. "Ik moet met andere woorden ook in de vlakke etappes vol aan de bak", zegt Vervaeke in HLN. "Bidons halen. Met mijn snoet in de wind rijden om Tom op belangrijke momenten in goede positie te houden."

"We zijn twaalf etappes ver en ik heb niet het gevoel dat ik op mijn limiet zit"

"Natuurlijk kost dat krachten, maar het komt geen seconde in me op om me te sparen. Integendeel, ik voel me vereerd dat ik dat mag doen voor een klasbak als Dumoulin", klinkt het bij de Oost-Vlaming. Vervaeke werd de afgelopen jaren het grootste klimtalent van ons land genoemd. Voorlopig kon hij de verwachtingen nog niet inlossen.

"Ik ben nog altijd maar 24. Ik heb een paar jaar 'verloren', maar ik voel me nu opnieuw gelanceerd. Ik heb mentaal een grote stap gezet en - ondanks knieproblemen in de winter - kan ik voor het eerst sinds lang op een stevige basis terugvallen. Daar is hard aan gewerkt. Dat voel ik nu ook. We zijn twaalf etappes ver en ik heb niet het gevoel dat ik op mijn limiet zit. Ik ben blij met waar ik nu sta", besluit Vervaeke. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties