Beslist deze monsterachtige beklimming over de Giro-zege? "We zijn er klaar voor!"

Redactie
| 0 reacties
Beslist deze monsterachtige beklimming over de Giro-zege? "We zijn er klaar voor!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Giro-directeur Mauro Vegni kwam voor de start van de 13de etappe vandaag met goed nieuws. "We zijn klaar voor de rit naar de Zoncolan. De wegen liggen er goed bij," liet de statige Italiaan aan Sporza weten.

Dat Vegni al reikhalzend uitkijkt uit naar het komend weekend zal niemand verbazen. Zaterdag en zondag staan in de Giro immers twee pittige bergritten gepland. De renners moeten onder meer de Monte Zoncolan bedwingen.

Onheilspellende tweets

De voorbije dagen verschenen er nog tal van onheilstijdingen op Twitter. De Alpenreus lag onder een dik wit sneeuwtapijt. Vele wielerliefhebbers vreesden of de koninginnenrit van zaterdag niet ingekort of omgeleid zou worden door de weersomstandigheden.

Maar vandaag kwam de Giro-organisatie dus met verlossend nieuws: "We zijn klaar voor de rit naar de Zoncolan. Het wordt een cruciale etappe om te zien hoe het met de vorm van bepaalde renners gesteld is," liet Vegni aan Sporza-reporter Renaat Schotte weten. "Ik ben ervan overtuigd dat sommige renners opnieuw in de race kunnen komen en kijk daarom erg uit naar de rit."

Kan sneeuw nog roet in het eten strooien?

De voorspellingen zien er dus geruststellend uit. De weergoden lijken het Giro-peloton gunstig gestemd. "De wegen liggen er berijdbaar bij. Hopelijk blijft het weer goed. Dat was tot nu toe het geval in deze Giro: op een beetje regen na heeft de zon ons altijd al gezelschap gehouden. Ik hoop dat dat zo blijft," laat Vegni nog weten.

Hopelijk krijgen we zaterdag dus andere beelden te zien dan in deze tweet:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties