Wielrennen

Wellens geeft aan waarom hij achter die haag dook

Wellens geeft aan waarom hij achter die haag dook

Voor Tim Wellens kan deze Giro al niet meer stuk. De renner van Lotto-Soudal (in de Giro Lotto-FixAll) won al een prachtige etappe, maar in rit acht deed hij iets wat niemand had verwacht.

Hansen en Wellens reden voor het peloton uit, maar kwamen plots langs achteren aansluiten. “Dat klopt. Adam Hansen en ik waren in die rit bezig aan een zinloze achtervolging op de koplopers, want we kwamen geen seconde dichter. We hadden ook geen zin om ons zomaar te laten inlopen, want dat is een beetje gezichtsverlies", aldus Wellens in Het Belang van Limburg.

"Dus kropen we op een parkeerplaats achter een haag en we lieten het peloton passeren. Daarna beenden we de groep weer bij en reden vlotjes naar voren. Verrassing alom natuurlijk toen we plots van achteruit opdoken in plaats van vooraan.”

Het peloton tegemoet rijden? Neend, dat zie ik niet meer gebeuren -Tim Wellens

Daar heeft de organisatie nog steeds niet op gereageerd. “Nee, niets gehoord. Straffer nog. Meteen na de koers hoorden we verhalen over vroeger, waar iets gelijkaardigs gebeurde. Een chasse patate, geen zin hebben om ingelopen te worden en dus... reden ze gewoon in tegengestelde richting het peloton tegemoet. Dat is nog een niveau hoger en dat zie ik in de 21ste eeuw niet meteen gebeuren.”

Reacties 7 reacties

Tags : Giro  \  Adam Hansen  \  Tim Wellens

Gerelateerd nieuws