Belgische renner treedt Patrick Lefevere bij: "Als renner zelden in een hotel geweest waar ik zelf voor zou betalen"

Redactie
| 10 reacties
Belgische renner treedt Patrick Lefevere bij: "Als renner zelden in een hotel geweest waar ik zelf voor zou betalen"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere liet vanuit Californië weten dat hij absoluut niet te spreken was over het hotel waarin hij met zijn renners verbleef. Jan Bakelants treedt de ploegmanager van Quick-Step Floors alvast bij.

"Patrick heeft gelijk", is Bakelants duidelijk. "Wat vorig jaar onder het mom van veiligheid verpakt werd, namelijk het terugbrengen van ploegen van 8 naar 7, is eigenlijk een economische maatregel en heeft wat de vergoedingen betreft niets veranderd. Daar profiteert niemand van, op de organisator na. Hij moet minder betalen, want er komt minder volk logeren."

Geen tennisspelers 

Bakelants is één van de eerste renners die openlijk kritiek uit. "Het verwondert mij dat ik een van de weinigen ben die er iets over durven te zeggen. De rest blijft er in meegaan", klinkt het bij Sporza. "Ik vind dat er veel meer gedaan moet worden aan het verkrijgen van billijke vergoedingen om een renner in alle comfort een wedstrijd te laten rijden. Een tennisspeler zou je in zo'n hotel niet moeten onderbrengen."

Ook op het hoogste niveau is het volgens Bakelnats erg. "Zelfs in de WorldTour-koersen, toch de Champions League van onze sport, ben ik als renner nog maar zelden in een hotel geweest waarvoor ik zelf zou betalen als ik zou terugkomen", besluit de renner van AG2R-La Mondiale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties