De balans na 2 weken Giro: "Je kan hier gemakkelijk 3 kilo vermageren, maar dan bestaat het gevaar dat je instort"

Redactie
| 1 reacties
De balans na 2 weken Giro: "Je kan hier gemakkelijk 3 kilo vermageren, maar dan bestaat het gevaar dat je instort"
Foto: © photonews

De Giro is ondertussen ruim twee weken ver en heeft ondertussen al slachtoffers geëist. Voor Victor Campenaerts staat zaterdag vooral in het teken van overleven op de Zoncolan, terwijl zijn gedachten eigenlijk al bij de tijdrit van dinsdag zijn.

Ook al is de Giro twee weken ver, gewicht speelde Campenaerts eigenlijk amper kwijt. "500 gram. Dat valt mee. Ik weeg nu 68,5 kilo", aldus Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Het is ook niet mijn doel om gewicht te verliezen. Mocht je willen, kan je gemakkelijk drie kilo vermageren, maar dan bestaat het gevaar dat je nadien helemaal instort."

6.000 calorieën

Over de etappe waarbij Campenaerts de meeste calorieën verbrandde, hoeft onze landgenoot niet te twijfelen. "Tijdens die geschifte tiende rit van 244 km: 6.000 calorieën foetsie. Op de startklim reed ik 35 minuten aan één stuk 392 watt."

En de Europese kampioen tijdrijden heeft nog enkele leuke cijfers. "Tijdens de openingstijdrit haalde ik gedurende 12 minuten een gemiddelde hartslag van 191. Van nature uit kan ik een hoge hartslag pieken. Toen ik als tiener aan triatlon deed, haalde ik in 1 minuut ooit eens 210 hartslagen. Mijn rustpols ligt met 35 ook zeer laag, maar naarmate de Giro vordert, zwakken die cijfers wel af omdat het lichaam niet meer optimaal herstelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties