Froome staat op uit de doden op de Zoncolan - Dumoulin verliest terrein

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Froome staat op uit de doden op de Zoncolan - Dumoulin verliest terrein
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De rit met aankomst op de Zoncolan is gewonnen door de Brit Chris Froome (Sky). De Sky-kopman bleef Adam Yates met enkele seconden voor. Tom Dumoulin verloor tijd, maar beperkte de schade met het oog op de tijdrit van dinsdag.

De 14e Giro rit kwam aan op de gevreesde Monte Zoncolan, een klim van ruim 10 kilometer met een stijgingspercentage van gemiddeld 12%. Een unieke kans voor roze trui Simon Yates om nog tijd te pakken met het oog op de tijdrit van dinsdag. 

Barbin en Conti waren met de Zoncolan in zicht de enige twee van zeven vluchters die overbleven. Maar eens op de Zoncolan was hun liedje snel uitgezongen. Anton ging snel aan, maar het was meesterknecht Wout Poels die er de pees oplegde voor zijn kopman Chris Froome. 

Froome vol

Dumoulin kreeg het even moeilijk, maar kon nog steeds aanklampen. Froome achtte zijn moment gekomen op 4 kilometer van de streep en trok vol door. Roze trui Yates was de enige die op enkele seconden van de meervoudige Tour-winnaar bleef hangen. 

Het werd een razenspannend duel tussen Froome en Yates, want op enkele honderden meters van de streep bleef het verschil amper 3 à 4 seconden. Froome haalde het voor Yates, die wel een goede zaak deed in de strijd om de roze trui, want Dumoulin verloor meer tijd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties