Spijtig nieuws voor Lotto Fix All en Tim Wellens in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Spijtig nieuws voor Lotto Fix All en Tim Wellens in de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag komen de renners in de Giro aan op de mythische Zoncolan, maar dat zal wel zonder onze landgenoot Tim Wellens zijn. De renner van Lotto Soudal (Fix All) moet door ziekte passen voor de 14e rit.

De Limburger sukkelde de afgelopen dagen al met een keelontsteking en opkomende bronchitis. Bovendien kreeg hij na de rit van vrijdag koorts. "Tim maakte koorts, waardoor het uiteraard niet opportuun is om hem verder te laten rijden", aldus dokter Steven Bex. "De afgelopen dagen vocht hij al tegen de keelpijn en bronchitis, logischerwijze een gevolg van de vermoeidheid."

"Opgeven in een Grote Ronde is natuurlijk niet leuk"

Voor Wellens was de Giro uiteraard al geslaagd, met ritwinst in de vierde etappe. "Opgeven in een Grote Ronde is natuurlijk niet leuk", klinkt het bij zijn team. "Mijn ritoverwinning zorgt ervoor dat ik kan zeggen dat mijn Giro geslaagd is, maar ik had graag nog een gooi gedaan naar een tweede zege. De voorbije dagen heb ik al geprobeerd om de kansen te grijpen, maar ik kwam telkens iets te kort om het verschil te maken."

"Al na de reis van Israël naar Sicilië voelde ik alsof ik niet voldoende slaap kon inhalen, en dat is er met de transfer naar het vastenland niet op verbeterd. Je merkt in het peloton al serieuze sporen van vermoeidheid, en de strijd onder de klassementsrenners moet eigenlijk nog echt losbarsten. Ik neem enkele dagen rust en hoop daarna de training te kunnen hervatten", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties