Chris Froome spreekt duidelijke taal na klinkende zege op monsterklim: "Zij zijn op dit moment duidelijk de twee topfavorieten"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9 reacties
Chris Froome spreekt duidelijke taal na klinkende zege op monsterklim: "Zij zijn op dit moment duidelijk de twee topfavorieten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na twee weken van miserie kan Chris Froome eindelijk weer lachen. De Britse topklimmer van Team Sky pakte fors uit op de monsterlijke Zoncolan en mag zelfs weer dromen van eindwinst. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben...

"Dit is een héél, héél speciale zege voor mij. Zeker na zo'n moeilijke start in deze Giro. Dit geeft mij zo een geweldig gevoel. Het was vanaf het begin mijn doel om op te bouwen en alsmaar beter te worden, maar het was enorm lastig en nu winnen, geeft mij heel veel energie en motivatie voor de volgende dagen", aldus een dolblije Froome. 

Dat duel met roze trui Yates was trouwens schitterend, koers van de bovenste plank: "Ik kon op de radio horen dat hij op vijf à zes seconden zat. Ik dacht dat Simon gewoon zat te wachten om in die laatste honderden meters het gat te dichten en voor de zege te sprinten. Het was zo'n cool gevoel dat hij uiteindelijk niet in mijn wiel zat."

Kan nog veel gebeuren...

Froome werd na afloop ook geconfronteerd met de woorden van Tom Dumoulin, dat die niet goed genoeg is om de Giro te winnen. Wat met de viervoudige Tourwinnaar zelf? "Goh, weet je: ik sta nog altijd op grote achterstand en die eerste twee weken waren bijzonder lastig, maar laten we zien wat er gebeurt. De wedstrijd verandert nu eenmaal, kijk maar naar de voorbije week, en is ook in het verleden al veranderd." 

De kopman van Sky weet wat hem te doen staat: "Ik moet gemotiveerd blijven en het gewoon dag per dag bekijken. Laten we zien hoe het verder evolueert. Het wordt nog een zware slotweek met die tijdrit en nog een blok bergritten. Er kan nog veel gebeuren, maar de anderen zijn écht wel sterk. Simon heeft twee superweken achter de rug, Tom zelf staat ook niet zo gek ver in het klassement en de tijdrit komt eraan voor hem. Zij zijn op dit moment duidelijk de twee favorieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties