Mathieu van der Poel legt uit: "Ik heb die afwisseling echt nodig"

Redactie
| 11 reacties
Mathieu van der Poel legt uit: "Ik heb die afwisseling echt nodig"
Foto: © photonews

De komende weken is Mathieu van der Poel vooral op zijn mountainbike te zien. Vandaag al bijvoorbeeld, wanneer hij in de Wereldbeker van Albstadt op zoek gaat naar het podium (en liefst meer).

De keuze van Mathieu van der Poel was duidelijk. Tot en met 2020 zet hij alles op de cross en het mountainbiken. Daarna volgt wellicht een avontuur op de weg. "Ik heb die afwisseling nodig", bekent van der Poel in HLN.

"Op mijn mountainbike word ik echt blij: ik hou van het extreme van de sport. Zo'n rots van twee meter hoog afspringen met je fiets, dat geeft een kick."

"Het is mijn ambitie om dit seizoen de stap te zetten naar de top van het mountainbike"

Het grote doel is natuurlijk de Olympische Spelen van Tokio 2020. De Europese kampioen veldrijden droomt van een medaille in Japan. "Maar daar denk ik vandaag niet aan", aldus de in België wonende Nederlander.

Iets moois op WK?

"Ik begin met het WK. Vorig jaar heb ik het WK cross country marathon gedaan, in september maak ik mijn debuut op de olympische afstand. Het is mijn ambitie om dit seizoen de stap te zetten naar de top van het mountainbike, misschien komt er op het WK dan iets moois uit", besluit 'Matje'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties