Ziet het er beroerd uit voor Dumoulin?" Het zal voor Tom niet makkelijk worden om zichzelf op te volgen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Ziet het er beroerd uit voor Dumoulin?" Het zal voor Tom niet makkelijk worden om zichzelf op te volgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Moeten de Nederlandse wielerfans nu al hun droom op een tweede opeenvolgende eindzege in de Giro opbergen? Wie het klassement bekijkt, zou denken van niet, maar Tom Dumoulin verloor gisteren toch weer kostbare tijd.

Renaat Schotte ziet het niet zo rooskleurig in voor de 27-jarige Nederlander van Sunweb: "Tom Dumoulin gaf na afloop aan dat zijn prestatie niet goed genoeg is om de Giro te winnen. En dat zegt veel want hij is het type dat zichzelf goed kan analyseren", luidt het oordeel bij Sporza. 

Vorm van zijn leven

"In de tijdrit heeft Dumoulin een voordeel, maar de 2 aankomsten bergop voor de slotrit in Rome spelen dan weer volledig in de kaart van Chris Froome." En wat met die roze man Simon Yates? "Die is echt niet gerust in de tijdrit. Hij rijdt natuurlijk wel supersterk en verkeert in de vorm van zijn leven. Zal dat zich vertalen in een betere tijdrit voor Yates? Dat is nu een beetje de vraag waar de Giro rond draait."

De VRT-wielercommentator zijn conclusie luidt in ieder geval als volgt: "Het zal voor Tom Dumoulin niet makkelijk worden om zichzelf op te volgen. Ik denk dat we een heel spannende slotweek zullen krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties