21-jarig Belgisch toptalent kopman van dienst bij Lotto Soudal in Tour des Fjords

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
21-jarig Belgisch toptalent kopman van dienst bij Lotto Soudal in Tour des Fjords
Foto: © photonews

Van dinsdag tot donderdag wordt in Noorwegen de Tour des Fjords gereden. Lotto Soudal heeft zijn selectie rond en neemt de 21-jarige Belg Bjorg Lambrecht als kopman mee voor het klassement.

"Met slechts drie etappes is de Tour des Fjords een vrij korte, maar zeker niet te onderschatten rittenwedstrijd", vertelt ploegleider Mario Aerts bij zijn team. "De eerste rit wordt misschien een sprint, alhoewel de aankomst hellend is. In de tweede rit wordt het met enkele beklimmingen op het einde al helemaal moeilijk voor pure sprinters."

De slotetappe wordt enorm zwaar. "De laatste rit telt heel wat hoogtemeters en belooft dus zeer lastig te worden. We zullen zeker voor het offensief kiezen tijdens de wedstrijd. De ploegen bestaan uit slechts zes renners, wat het moeilijk maakt om de koers te controleren."

Amper 21

De kopman voor het klassement is de 21-jarige Bjorg Lambrecht. "Binnen Lotto Soudal mag vrijwel iedereen zijn kans wagen om mee te gaan in de ontsnapping. Bjorg Lambrecht wordt onze man voor het algemeen klassement. Hij debuteert dit jaar bij de profs en moet nog veel ontdekken, maar hij mag zeker zijn ding doen. Explosieve finales liggen een renner zoals Maxime Monfort ook erg goed."

De selectie van Lotto Soudal: Moreno Hofland, Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, James Shaw en Enzo Wouters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties