Chris Froome blijft positief maar erkent: "Hij heeft nog geen enkel moment van zwakte vertoond"

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Chris Froome blijft positief maar erkent: "Hij heeft nog geen enkel moment van zwakte vertoond"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vandaag de laatste rustdag in de Giro. Dan gaat er steeds veel aandacht naar de persconferenties en niet in het minst naar die van Chris Froome. De Brit gaat nog steeds voor een goed klassement, maar ziet roze trui Simon Yates niet in de problemen komen.

Froome wisselt de ups en downs af in deze Giro. Volgens de viervoudig Tourwinnaar is dat nog een gevolg van zijn val op de eerste dag. "Ik voel me nog niet helemaal mezelf. Ik draag nog steeds de gevolgen van die val. Als ik eerlijk moet zijn, moet ik bekennen dat ik erg moe ben. Het is een zware koers", concludeert Froome.

VERVROEGD VERJAARDAGSGESCHENK

Voor zijn tijdverlies in de vorige rit, zag hij dan weer een andere reden. "Dat kwam door zware inspanning op de Zoncolan. Daar heb ik geen moment spijt van. Ik heb mezelf daar een vervroegd verjaardagsgeschenk gegeven."

Met Simon Yates lijkt een landgenoot van Froome op weg naar de eindzege, maar daar kan de Sky-kopman wel mee leven. "Ik vind het gaaf om een andere Brit in de roze trui te zien rijden. Hij heeft nog geen enkel moment van zwakte vertoond. Ik zou ook niet weten waar hij dat nog moet vertonen. Ik zie hem geen problemen meer krijgen in de laatste week, maar de toekomst zal het ons zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties