Dumoulin beseft: "Er moet wel iets heel geks gebeuren" en "Ze zaten alleen maar te kloten"

Redactie
| 7 reacties
Dumoulin beseft: "Er moet wel iets heel geks gebeuren" en "Ze zaten alleen maar te kloten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zelfs met de tijdrit van dinsdag in het achterhoofd, ziet het er erg moeilijk uit voor Tom Dumoulin om een tweede keer op rij de Giro te winnen. Aan Simon Yates is erg weinig te doen. Bovendien zijn er nog drie aankomsten bergop na de tijdrit.

De roze trui maakte zondag indruk door op de voorlaatste klim solo weg te rijden en zijn derde ritzege te pakken. "Hij schoot zó hard weg, dat was echt niet normaal", zei Dumoulin bij de NOS. "Ik heb er niet eens een fractie van een seconde over gedacht om hem te volgen. Ik heb echt alles goed gedaan vandaag. Maar Yates is gewoon veel te sterk."

De Nederlander van Sunweb beseft dat het er niet bepaald rooskleurig uitziet. "Er moet wel iets heel geks gebeuren, wil dat nog lukken. Maar ik blijf vechten. Dat heb ik vandaag ook gedaan. En dan zien we in Rome wel."

Weinig hulp

"Ik heb zó diep moeten gaan om bij dat groepje te blijven toen Yates aanviel. Maar uiteindelijk maakte het toch niks uit, want ze zaten alleen maar te kloten. Als ik meteen alleen was gaan rijden, had ik veel minder verloren op Yates", mopperde Dumoulin.

Dumoulin kreeg in de achtervolging weinig hulp van zijn kompanen. "Pinot heeft een beetje meegewerkt en Pozzovivo deed nog een paar laffe beurtjes. Maar ik snap ze ook wel", klonk het. "Dat is wielrennen en dat maakt wielrennen ook wel weer heel mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties