22-jarige debutant van Quick-Step Floors: "Mijn benen doen een beetje pijn, maar de Giro is een geweldige ervaring"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
22-jarige debutant van Quick-Step Floors: "Mijn benen doen een beetje pijn, maar de Giro is een geweldige ervaring"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors draait het momenteel goed in de Giro, met dank aan de drie ritzeges van Elia Viviani tot dusver. Ook debutant Rémi Cavagna bevalt het prima in zijn eerste Grote Ronde.

"Het is een geweldige ervaring tot nu toe", zegt Cavagna bij zijn team. "Mijn eerste Grote Ronde, alle organisatie die er rond te doen is. Het is lastig om dat van te voren in te schatten. Dit jaar was exceptioneel met de start buiten Europa in Israël. De staf deed en doet een geweldige job. Het werkt elke dag hard om alles vlotjes te laten verlopen."

"Datzelfde geldt voor ons als renners. We hebben al 3 ritten gewonnen, hadden enkele dagen de witte trui en al bijna 2 weken de maglia ciclamino. Mijn benen doen een beetje pijn, maar ik voel me best goed eigenlijk. Ik voel me jong en fris, wellicht geholpen door het succes van de afgelopen 2 weken."

Herstellen

Na twee weken Giro draait het vooral om recuperatie. "Herstel is ook een sleutelwoord in deze koers over 3 weken. Ik probeer zoveel mogelijk voor en na een rit te relaxen door bijvoorbeeld Netflix series te kijken. Ik ben net klaar met 'Casa del Papel' en kijk nu naar 'Prison Break'."

Zondag loopt de Giro op zijn einde. "Ik bekijk het dag per dag, maar heb een goed gevoel. Hoe verder we in de koers komen, hoe beter ik me ga voelen. Ik doe het goed in langere koersen. Natuurlijk heb ik nog nooit een Grote Ronde uitgereden en kan het zomaar anders zijn, zoals we als zagen bij andere renners. Maar op dit moment voel ik me goed."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties