Pech voor Jolien D'hoore, operatie dringt zich op!

Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties
Pech voor Jolien D'hoore, operatie dringt zich op!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jolien D'hoore, de Belgische wielertrots bij de dames op de baan en op de weg, heeft slecht nieuws gekregen. D'hoore moet onmiddellijk onder het mes. Ze kwam ten val in het Duitse Dudenhofen en brak haar sleutelbeen.

D'hoore behaalde in het baanwielrennen een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2016. Haar focus lag dezer dagen zowel op de baan als op de weg. Er was een trainingskamp in Spanje en D'hoore keek uit naar de wedstrijd Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Daar zal ze dus helaas niet kunnen aan deelnemen.

OPERATIE IN HERENTALS

Een valpartij tijdens het Vier-Bahnen-Tournee in Dudenhofen gooit immers roet in het eten. De sprintster moet na haar tuimelperte zo snel mogelijk geopereerd worden. Dat zal vandaag nog gebeuren in het ziekenhuis van Herentals.

D'hoore bevestigt het nieuws op Twitter. "Dit is niet hoe ik mijn rit in Dudenhofen wou beëindigen. Operatie volgt later vandaag", klinkt het. Pas na afloop van de operatie zal wellicht duidelijk worden hoe lang de renster van Mitchelton-Scott buiten strijd is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties