Tweede Belgische ritzege in de Giro? "Ik besef dat ik in een luxepositie verkeer"

Redactie
| 0 reacties
Tweede Belgische ritzege in de Giro? "Ik besef dat ik in een luxepositie verkeer"
Foto: © photonews

Tim Wellens heeft de Giro al verlaten en dus is het vooral vandaag uitkijken naar zijn ploegmaat Victor Campenaerts voor een tweede ritzege in deze Ronde van Italië. Victor Campenaerts hoopt zijn frisheid tegenover Dumoulin, Froome en Dennis helemaal uit te spelen.

"Lotto Soudal heeft me aangetrokken om tijdritten te winnen", vertelt Campenaerts in HLN. "Dat is nog niet gelukt, maar dat is vooral te verklaren door het feit dat ik altijd voor de sterker bezette wedstrijden kies. Nu, het moet in deze Giro dan maar gebeuren."

De Antwerpenaar focuste op de twee tijdritten in deze Giro. "Ik heb van de ploegleiding de vrijheid gekregen om mij hier specifiek op voor te bereiden. Twee dagen moest ik in deze Ronde van Italië goed zijn: in de openingstijdrit en de tijdrit van dinsdag. Ik besef dat ik in een luxepositie verkeer. En als ik ergens op focus, gaat het ook meestal goed."

Hotseat

Door zijn lage plek in het klassement moet Campenaerts al om 13.40 uur starten. En dan hoopt hij meteen in de hotseat te zitten. "Daar reken ik op", klinkt het ambitieus. "Ik heb mijn rugzak al klaar met een propere kleren, een extra teampet en mijn gsm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties