Victor Campenaerts weet waar hij teveel tijd verloor: "Daar reed ik echt traag"

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Victor Campenaerts weet waar hij teveel tijd verloor: "Daar reed ik echt traag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts was logischerwijs ontgoocheld na zijn mindere tijdrit in de Giro. De Europees kampioen tijdrijden voelde op een bepaald stuk al snel dat het niet vlot liep. Hij verwacht dan ook ver van de tijd van de toppers te eindigen.

De renner van Lotto-Soudal wist al snel hoe laat het was. "Op een stuk waar ik normaal op mijn sterkst ben, liep het nu slecht. Na een kwartier rijden moest ik rechts een bruggetje over en links een bocht nemen. Ik reed er echt traag. Terwijl je daar vermogen moet leveren en tempo houden".

Campenaerts maakte ook de vergelijking met de tijdrit op de openingsdag. Toen werd hij derde. "In Jeruzalem reed ik constant over mijn limiet. Deze keer vertrok ik op mijn limiet en moest ik na tien km eronder gaan. Anders moest ik voet aan grond zetten."

GEEN VERKLARING

Een verklaring daarvoor heeft hij niet meteen. "Het is moeilijk om uit te leggen waarom het de ene dag wel lukt en de andere dag niet. Je werkt ergens specifiek naartoe. Je hebt weinig controle over de voorbereiding, want je zit al twee weken in koers."

Toen onze landgenoot 's ochtends op verkenning ging, trof hij een nat wegdek aan. "Die regen zorgde wel voor een bepaalde paniek. Ik besliste dan om met andere tubes te rijden. Toen ik uit de bus stapte, zag ik dat het volledig was opgedroogd. Ik vroeg dan om mijn tubes wat harder op te blazen. Met snelle banden rijden had vijf seconden kunnen schelen, maar ik zal heel ver van de tijd van Dumoulin zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties