André Greipel zet meteen de toon in Baloise Belgium Tour na chaotische openingsrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
André Greipel zet meteen de toon in Baloise Belgium Tour na chaotische openingsrit
Foto: © photonews

De eerste rit in de Baloise Belgium Tour met aankomst in Buggenhout is een prooi geworden voor André Greipel. De Duitser van Lotto Soudal klopte Riccardo Minali in een massasprint. In de laatste 20 kilometer waren er liefst drie valpartijen.

De eerste etappe bracht de renners van Buggenhout opnieuw naar Buggenhout, een eerste kans voor de sprinters in het peloton. Zes renners hadden wel zin in een ontsnapping. Onze landgenoten Aimé De Gendt, Dieter Bouvry en Kenny Molly kregen het gezelschap van veldrijder Michael Boros, de Italiaan Giovanni Carboni en de Ier Connor Dunne. 

In het peloton was het Lotto Soudal dat controleerde in dienst van André Greipel. De voorsprong van het zestal vooraan werd dan ook nooit echt groot. Na de Gouden Kilometer, waar de aanvallers bonificatieseconden sprokkelden, werden de vluchters ingerekend, al waren er nog twee valpartijen.

Valpartijen

Eerst gingen twee renners van Vital Concept en Michael Van Staeyen tegen het asfalt, enkele kilometers verderop was er een grotere valpartij waarbij onder meer favoriet Magnus Cort Nielsen betrokken was. Een late uitval van Daan Soete werd nog teniet gedaan en het zou uiteindelijk een massasprint worden. 

In de laatste hectometers piloteerde De Buyst Greipel perfect en de Gorilla maakte het af, voor Astana-renner Riccardo Minali en Tim Merlier. Ook de massasprint werd nog ontsierd door een zware valpartij, met onder meer Jonas Rickaert als slachtoffer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties