Lotto Soudal-Belg zeker van Tour-deelname, maar... "Overeengekomen dat ik de Tour mag verlaten als ik telefoontje krijg"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal-Belg zeker van Tour-deelname, maar... "Overeengekomen dat ik de Tour mag verlaten als ik telefoontje krijg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal is het in de Tour vooral uitkijken naar sprinter André Greipel, maar ook Jens Keukeleire is ondertussen zeker van een plekje bij de achtkoppige selectie. Al bestaat de kans dat de Bruggeling de Tour niet zal uitrijden.

Over deelname aan de Tour bestaat geen twijfel meer. "Dat heeft de ploegleiding mij verzekerd", bevestigt Keukeleire in HNB. "Na de Baloise Belgium Tour rijd ik Gullegem, de Dauphiné, de Elfstedenronde, Halle-Ingooigem en het BK. En dan de Tour. Ik zal in de spurtetappes mee in de lead-out voor Greipel zitten. En in de overgangsetappes zal ik mijn kans mogen gaan."

Heel anders dan vorig jaar dus, toen Keukeleire nog uitkwam voor het Australische Orica. "Vorig jaar moest ik constant bij de klassementsmannen blijven, alleen in die laatste week mocht ik eens proberen. En bijna lukte het. Ik wil nu echt mijn etappes kunnen uitkiezen en daarop focussen."

Zwangere vriendin

Al is er mogelijk wel één probleem. Vriendin Sheena is voor de tweede keer zwanger en de bevallig is voor 6 augustus. "En de Tour eindigt op 29 juli. Tja, het zal spannend worden", aldus de West-Vlaming. "Maar ik ben overeengekomen met de ploeg dat ik de Tour mag verlaten als ik een telefoontje krijg van Sheena."

"Dat was voor mij belangrijk. Had de ploeg gezegd dat ik sowieso in de Tour zou moeten blijven - wat ik zou begrijpen - dan was ik niet gestart. Lou was een week te laat, dus laten we hopen dat nummer twee ook niet te vroeg komt", hoopt Keukeleire. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties