Quick-Step Floors opnieuw aan het feest in de Giro: ritzege 35 is een feit!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Quick-Step Floors opnieuw aan het feest in de Giro: ritzege 35 is een feit!
Foto: © photonews

Quick-Step Floors blijft de overwinningen opstapelen. Elia Viviani bezorgde de ploeg van Patrick Lefevere de 35e zege van het seizoen. De leider in het puntenklassement klopte Bennett en Bonifazio na een kletsnatte massasprint.

Het peloton kreeg meteen een klim voorgeschoteld, maar het tempo lag opnieuw bijzonder hoog in deze etappe. Dat maakte het moeilijk om een ontsnapping tot stand te krijgen. Heel wat ontsnappingpogingen, maar zonder weinig succes.

Uiteindelijk lukte het een groepje mooie namen om toch weg te geraken. Daarbij onze landgenoot Ben Hermans, Luis Leon Sanchez, Wout Poels en Alessandro De Marchi. De Marchi en Sanchez werden als laatste renners gegrepen, daarna stond alles in het teken van een massasprint.

Regen

Er volgden nog enkele uitvallen, waarbij onder meer Brambilla en Stybar betrokken waren. Ondertussen regende het pijpenstelen aan de finish, waardoor ook Mitchelton-Scott zich vooraan kwam moeien om Yates uit de problemen te houden. 

Lammertink kreeg nog een mooi gaatje, maar het werd dan toch een sprint. Viviani werd in een zetel afgezet door zijn ploeg. Van Poppel ging als eerste aan, maar Viviani haalde het nog al bij al makkelijk. Bennett kwam te laat en eindigde tweede, Bonifazio derde. Jens Debusschere was de eerste Belg op een vijfde plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties