Tom Dumoulin maakt zich geen illusies meer na tijdrit

Redactie
| 0 reacties
Tom Dumoulin maakt zich geen illusies meer na tijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin zal in de slotweek superbenen nodig hebben of moeten hopen op een slechte dag van Simon Yates om de Giro alsnog te winnen. Na de tijdrit heeft de Brit nog steeds bijna een minuut voorsprong op de Nederlander.

Dumoulin reed 1'15" sneller dan Yates, maar vooraf had hij op een groter verschil gehoopt. "Het was niet gemakkelijk om een groot verschil te maken in de tijdrit", aldus Dumoulin bij Sporza. "Het is een grote ontgoocheling dat ik naast de ritoverwinning grijp, maar er waren er twee beter. Ik ben tevreden, maar het kan niet altijd feest zijn."

Wonderen

Met nog een voorsprong van 56" ziet het er stilaan erg goed uit voor de kopman van Mitchelton-Scott. "Yates staat er gewoon supergoed voor. Hij rijdt relatief gezien een betere tijdrit dan ik", vervolgt de Nederlander. "Zijn vorm is op dit moment supergoed. Er moeten wonderen gebeuren als ik die achterstand nog wil goedmaken."

Er wachten wel nog drie aankomsten bergop in deze Giro. "Heb je de afgelopen weken gezien? Volgens mij liggen de aankomsten bergop Yates nog een tikkeltje beter dan mij. Ik leg me erbij neer dat ik niet elk jaar een Grote Ronde kan winnen", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties