Toptalent van Quick-Step Floors al drie maal aan het feest in debuutseizoen: "Het voelt geweldig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toptalent van Quick-Step Floors al drie maal aan het feest in debuutseizoen: "Het voelt geweldig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors blijven ze in de winning mood, ook in de Tour des Fjords. In Noorwegen pakte het jonge talent Fabio Jakobsen - amper 21 jaar - al zijn derde overwinning van het seizoen.

Voor Jakobsen opnieuw een mooie zege, na eerdere overwinningen in Nokere Koerse en de Scheldeprijs. "We controleerden de koers vanaf de start met Tim en Davide. Zij reden de eerste helft van de rit op kop en deden fantastisch werk", vertelt de jonge Nederlander.

"In de slotfase – toen we dichter bij de vluchters kwamen – ging het tempo flink omhoog. James, Niki en Davide beschermden me en leverden me in prima positie af aan de voet van de klim."

"The Wolfpack is op dreef"

Op de 400 meter hellende strook richting finish was niemand opgewassen tegen Jakobsen. "Ik pakte het wiel van Boasson Hagen. Op 100 meter van de streep passeerde ik hem en even later kon ik mijn handen in de lucht steken."

"Het voelt geweldig om mijn derde succes van het jaar te boeken. Het was een echte team effort en ik ben blij dat ik het kon afronden. The Wolfpack is op dreef en we kijken uit naar de komende ritten", aldus Jakobsen. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties