Victor Campenaerts neemt drastische beslissing na tegenvallende tijdrit: "Focus verleggen naar nieuwe doelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Victor Campenaerts neemt drastische beslissing na tegenvallende tijdrit: "Focus verleggen naar nieuwe doelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tijdrit van dinsdag in de Giro draaide uit op een ware ontgoocheling voor Victor Campenaerts. De hardrijder van Lotto Soudal werd pas 13e en besliste 's avonds om woensdag niet meer van start te gaan in de Ronde van Italië.

Campenaerts had de tijdrit van dinsdag in het rood aangeduid. Maar het werd een ontgoocheling voor de Antwerpenaar. 13e op ruim een minuut van winnaar Rohan Dennis (BMC). "Ik ben erg ontgoocheld over het resultaat van vandaag", vertelde de Europese kampioen tijdrijden bij zijn team. "Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik me zo voel als je met hoge verwachtingen aan de start verschijnt."

"Ik had nochtans voor de tijdrit geen negatieve signalen gevoeld en ik wil me dan ook niet verstoppen achter excuses. Twee dagen geleden trapte ik tijdens een rit in lijn gedurende 40 minuten een hoger wattage dan vandaag. Dat is natuurlijk niet iets dat je verwacht als tijdrijder zijnde."

Laatste wapenfeit

Het was meteen het laatste werkje van Campenaerts in de Giro. "De tijdrit van vandaag wordt mijn laatste wapenfeit in deze Giro. In overleg met de ploegleiding hebben we beslist dat ik morgen niet meer van start ga. Ik zal de focus verleggen naar nieuwe doelen zoals het Critérium du Dauphiné. Die Franse rittenwedstrijd start met een proloog, en later staat er ook een ploegentijdrit op het programma."

"Na enkele dagen rust in België zal ik naar die wedstrijd toewerken en er ook trachten een resultaat neer te zetten. De ploeg heeft me tenslotte aangetrokken om in tijdritten te presteren, dus ga ik dat opnieuw proberen binnen twee weken in het Critérium du Dauphiné", is Campenaerts strijdvaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties