Vol voor een tweede Belgische Giro-feestje? "Mijn laatste kans op een goed resultaat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Vol voor een tweede Belgische Giro-feestje? "Mijn laatste kans op een goed resultaat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sprinters of aanvallers? Wie zal er in de 17e Giro-rit mogen zegevieren. De korte etappe begint met een klim, maar dat zint onze landgenoot Tosh Van der Sande wel. De Lotto Soudal-renner krijgt zijn laatste kans op succes in de eerste Grote Ronde van het seizoen.

Lotto Soudal was al succesvol met Tim Wellens, maar na zijn ziekte moet het van andere jongens komen. "Het zal een korte maar zware dag worden, want de eerste tien kilometers gaan bergop aan 5%", vertelt Van der Sande. "De benen zullen dus meteen goed moeten zijn als je mee wil zijn in de ontsnapping. Ik verwacht opnieuw een rit waarin er hard gekoerst zal worden, zoals gewoonlijk."

Sprinters of vluchters?

"De sprintersploegen zoals Quick-Step Floors zullen bepalen of de ontsnapping stand houdt tot het einde. Als er een groep van 20 renners de nodige ruimte krijgt, zal die strijden om de overwinning. Maar het zal vooral afhangen van de samenstelling van de kopgroep."

Tot dusver kregen ontsnappingen weinig ruimte in deze Giro. "De Giro was niet echt een wedstrijd voor de vluchters. Heel wat ontsnappingen hielden niet stand tot op het einde. Maar de etappe van vandaag ligt me wel", aldus Van der Sande. "Het is mijn laatste kans op een goed resultaat. Ik kijk er naar uit!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties