Dominerende leider realistisch over zegekansen: "Van vrachtwagen kan je geen Ferrari maken"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dominerende leider realistisch over zegekansen: "Van vrachtwagen kan je geen Ferrari maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er staat momenteel geen maat op André Greipel in de Baloise Belgium Tour. Wie weet kan er dit jaar dus misschien weer een sprinter een eindzege doen naar de eindzege. Die theorie wuift Greipel voorlopig weg.

Het is niet altijd de renner die je verwacht in de Ardennenrit die zich in de Ronde van België tot eindwinnaar kroont. Zo won Tom Boonen ook al wel een keertje. André Greipel ziet het voor hem niet weggelegd. "Het zal moeilijk zijn om voor het algemeen klassement te gaan. Van een vrachtwagen kan je geen Ferrari maken", lachtte Greipel. "We zullen na de tijdrit zien wat er in de Ardennenrit mogelijk is."

Greipel dankte zijn ploegmaats nadat hij voor de tweede dag op rij de handen in de lucht mocht steken. "We zagen geweldig teamwerk. Jelle Wallaeys had de vlucht onder controle. Ons plan werkte. Ik ben blij dat we goed hebben kunnen samenwerking en de etappezege konden pakken. Het was niet gemakkelijk om samen te blijven. Iedereen was nerveus."

LEEGLOPER

De Gorilla kwam ook nog met een leuke anekdote. "Ik had een leegloper. Ik voelde het in de laatste bocht. Je hoopt dan om het vol te houden tot de finishlijn en toch over de streep te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties