Belgisch toptalent wint en klopt ervaren mannen Albasini en Boasson Hagen: "Een droom die uitkomt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgisch toptalent wint en klopt ervaren mannen Albasini en Boasson Hagen: "Een droom die uitkomt"
Foto: © photonews

Een mooie binnenkomer voor Bjorg Lambrecht. In zijn eerste seizoen bij de profs boekte de amper 21-jarige renner van Lotto Soudal zijn eerste zege in de Tour des Fjords. Lambrecht won de slotrit en was uiteraard in de wolken.

"Het was een erg lastige rit vandaag", vertelde Lambrecht na afloop bij zijn team. "We hebben de eerste klim van de dag op volle snelheid opgereden, zodat er nog maar twintig renners overbleven op de top. Daar waren ik en ploegmaat Maxime Monfort nog bij. In de afdaling kwam alles terug samen en op de tweede klim reed Maxime Monfort weg."

Een gunstige situatie voor de mannen van Lotto Soudal. "Dat zorgde er natuurlijk voor dat we in een ideale situatie zaten. De ploeg heeft me de volledige dag uit de wind gezet. Op de laatste beklimming viel ik zelf aan en reed ik naar een groepje renners toe. Er was wel samenwerking in die groep, maar het ging er niet snel genoeg aan toe zodat we teruggegrepen werden door het peloton."

'Niet zeker'

Uiteindelijk werd het een sprint in Egersund. "We hadden dan de afspraak gemaakt om alles in te zetten op de sprint. De ploeg heeft daarin schitterend werk geleverd. Op drie kilometer van de meet hebben ze me perfect afgezet en dan was het aan mij.  Ik was natuurlijk niet zeker dat ik renners zoals Albasini en Boasson Hagen zou kunnen kloppen."

"Maar toen ze stilvielen op 300 meter van de meet, ging ik vol aan en sprintte ik naar de overwinning. Ik ben enorm blij dat ik het heb kunnen afmaken, het is een droom die uitkomt. Voor de algemene overwinning binnen te halen, wist ik dat het moeilijk zou worden. Ik had wel verwacht dat Albasini de top drie zou halen in de sprint. Maar ik ben reeds erg blij met de overwinning van vandaag en een tweede plaats in het algemeen klassement", besluit Lambrecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties