Nog lang niet versleten: 46-jarige ex-winnaar van de Waalse Pijl wil koninginnenrit Ronde van België winnen

Redactie
| 10 reacties
Nog lang niet versleten: 46-jarige ex-winnaar van de Waalse Pijl wil koninginnenrit Ronde van België winnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

U zal de naam ongetwijfeld nog wel kennen: Davide Rebellin. De Italiaan won in zijn carrière drie keer de Waalse Pijl en koerst nog steeds op zijn 46e. En aan ambitie geen gebrek.

Rebellin is aan de slag in de Baloise Belgium Tour en heeft zijn zinnen gezet op de koninginnenrit. "Zaterdag ga ik voor de zege in de Ardennen", blaakt hij van vertrouwen. "Ik kijk er enorm naar uit. Ik voel mij goed en wil bij de besten zijn in de finale. Waarom zou ik niet kunnen winnen?"

In die rit van zaterdag wordt onder meer de Muur van Hoei aangedaan. Een helling die Rebellin goed kent, aangezien hij liefst drie keer de Waalse Pijl won. En toch is hij ondertussen al 46 jaar. "Ik voel mij veel jonger. Zolang mijn benen en mijn lichaam mijn geest volgen, is het goed", vervolgt hij in Het Nieuwsblad.

Nog steeds gemotiveerd

"Natuurlijk ben ik niet meer zo goed als vroeger en heb ik aan explosiviteit ingeboet, maar ik sta echt nog mijn mannetje. Ik bekijk het van jaar tot jaar. Als de motivatie er niet meer is, is het gedaan. En ook als ik moet lossen uit het peloton", lacht hij. "Maar momenteel lukt het nog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties