Quick-Step Floors heeft opmerkelijk record beet in Grote Rondes

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Quick-Step Floors heeft opmerkelijk record beet in Grote Rondes
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het succes van Quick-Step Floors gaat niet onopgemerkt voorbij. Ook in de Giro d'Italia blijft de ploeg van Patrick Lefevere de overwinningen opstapelen, waardoor er zelfs een record gesneuveld werd.

Quick-Step Floors doet het ook in de Giro uitstekend en heeft nu al 36 overwinningen beet dit seizoen. Elia Viviani pakte al vier ritzeges, terwijl zijn jonge Duitse ploegmaat Maximilian Schachmann Quick-Step donderdag een vijfde overwinning bezorgde in de Giro. 

En dat is goed voor een record, want de leider in het WorldTour-ploegenklassement is de eerste ploeg die vier Grote Rondes op rij minstens vijf ritten wint. 

Het begon vorig jaar al in de Giro toen sprinter Fernando Gaviria ook vier keer raak schoot in de Giro. Luxemburger Bob Jungels deed er daar nog een vijfde zege bij. Het succes ging verder in de Tour de France, met dank aan Marcel Kittel. De naar Katusha-Alpecin vertrokken Duitser zette liefst vijf etappes op zijn naam. 

Ook de Ronde van Spanje werd een voltreffer. Matteo Trentin toonde zich met vier ritzeges de grote slokop, terwijl ook Yves Lampaert en Julian Alaphilippe hun steentje bijdroegen. In totaal dus zes stuks in de Vuelta. En er resten de manschappen van Lefevere (met vandaag bijgerekend) nog drie ritten om opnieuw zes ritzeges te pakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties