Chris Froome wil toch zijn data met de wereld delen, 'al is dat volgens hem niet nodig'

Redactie
| 10 reacties
Chris Froome wil toch zijn data met de wereld delen, 'al is dat volgens hem niet nodig'
Foto: © photonews

Indien Chris Froome geen pech of tegenslagen kent, wint de Brit straks zijn derde Grote Ronde op rij. Al is het natuurlijk wel een veelbesproken Giro, na zijn salbutamol-affaire. Froome zelf staat open voor transparantie, al is dat naar eigen zeggen 'niet nodig' na deze Giro.

Voor de start van de Giro heersten er heel wat twijfels over de deelname van de Sky-kopman. Al kan Froome dat ergens wel plaatsen. "Ik moet met die verdachtmakingen omgaan en ik snap heus wel de vergelijking met renners als Rasmussen en Landis", citeert HLN Froome. "Maar ik heb een gerust geweten."

Transparantie

De Franse renner Calmejane vroeg al om meer transparantie bij de Keniaanse Brit. "Ik weet om te beginnen niet exact wat mijn data zijn. Ik héb ze simpelweg niet. Ik kijk niet altijd naar mijn computertje, maar doe vooral mijn best om zo hard mogelijk te trappen."

Froome wil gerust transparant zijn, al laat hij weten dat hij deze Giro niet bergop heeft gewonnen. "Ik wil best wel mijn data delen, hoor. Ik rijd hier al drie weken rond met een transpondertje van Velon. Ik snap dus niet waarom zij mijn gegevens niet zouden hebben. Bovendien denk ik niet dat mijn data bergop mijn zege verklaren. Ik pakte vooral tijd in de afdaling", laat Froomey nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties