Geen hattrick voor André Greipel in Baloise Belgium Tour, eindzege van Jens Keukeleire niet in gevaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Geen hattrick voor André Greipel in Baloise Belgium Tour, eindzege van Jens Keukeleire niet in gevaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor André Greipel (Lotto Soudal) is de Baloise Belgium Tour geëindigd met twee ritzeges. De slotrit ging naar de Fransman Bryan Coquard. De eindzege is voor Greipels ploegmaat Jens Keukeleire.

De slotrit van Landen naar Tongeren inspireerde vijf landgenoten om in de aanval te gaan. Hun namen: Van Melsen, Rickaert, Molly, Adams en Stevens. Ondertussen controleerde Lotto Soudal in het peloton. Voor de finale demarreerden Soete en Grivko, maar die aanvalspoging leverde weinig op.

In de finale werden de vluchters gegrepen met Tongeren in zicht. Toen werd het peloton wel getrakteerd op een hevige regenbui. In de slotkilometers namen de manschappen van Lotto Soudal en leider Jens Keukeleire het initiatief, in dienst van André Greipel. 

Greipel pas 8e

Greipel leek te vroeg op kop te komen en moest zijn meerdere erkennen in Bryan Coquard, die het nochtans zonder locomotief Kris Boeckmans moest stellen na een val in het slot. Winnaar van de tijdrit Laporte werd tweede, Jans vervolledigde het podium. Greipel legde beslag op de 8e plek en blijft zo steken op 2 ritzeges. De eindzege van Keukeleire kwam nooit in gevaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties