Geen vijfde voor Elia Viviani in geneutraliseerde slotrit - Chris Froome steekt derde Grote Ronde op rij op zak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen vijfde voor Elia Viviani in geneutraliseerde slotrit - Chris Froome steekt derde Grote Ronde op rij op zak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste rit in de Ronde van Italië bracht het peloton in een korte etappe van Rome opnieuw naar Rome. Chris Froome stelde zijn eindzege veilig, terwijl de geneutraliseerde slotetappe een prooi voor Sam Bennett (BORA-hansgrohe) was.

De renners kregen op zondag een korte rit in de stad Rome voorgeschoteld. Die laatste etappe was voer voor de sprinters. Voor Chris Froome niet meer dan een galarit, zeker nadat tijdens de etappe al snel beslist werd om de wedstrijd te neutraliseren. 

Waarom? Het rondje dat de renners heel wat keren in Rome moesten afleggen was volgens het peloton té gevaarlijk. De wedstrijdcommissarissen besloten na overleg met de organisatie dan ook om de rit te neutraliseren, met als gevolg dat er enkel nog om ritwinst en de bijhorende punten gestreden werd.

trainingsritje Froome

Froome en zijn ploegmaats besloten dan maar om er een trainingsritje van te maken. De Sky-brigade kwam ruim na het sprintende peloton aan. 

Er werd dus gesprint in Rome. Quick-Step Floors zette Viviani in een zetel af, maar de thuisrijder kon geen vijfde ritzege pakken. Viviani werd nog geremonteerd door Sam Bennett.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties