'Failliete' Lefevere erg tevreden: "We hadden niet voor meer kunnen vragen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Failliete' Lefevere erg tevreden: "We hadden niet voor meer kunnen vragen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het werd een erg succesvolle Ronde van Italië voor Quick-Step Floors. Vier ritzeges en de paarse puntentrui voor Elia Viviani en bovendien ritwinst van de jonge Duitser Maximilian Schachmann. "We zijn natuurlijk erg trots", aldus Patrick Lefevere.

Voor de ploeg van Lefevere staat de teller ondertussen op 36 overwinningen. Tijdens de Giro grapte de teammanager van Quick-Step Floors al eens dat hij bijna failliet was dankzij de straffe resultaten van zijn ploeg in 2018. Maar ook over de Giro was Lefevere dus tevreden. "We hadden niet voor meer kunnen vragen", opent hij bij zijn team.

"We hebben weer een succesvolle reeks neergezet, bleven aanvallend koersen en toonden onze kenmerkende team spirit keer op keer. Het is geweldig om 5 ritzeges en de iconische maglia ciclamino mee naar huis te nemen. We zijn natuurlijk erg trots, maar ook gemotiveerd om aan de top te blijven tijdens het tweede deel van het seizoen", blijft hij razend ambitieus. 

"Dit waren drie onvergetelijke weken"

Sprinter Viviani was natuurlijk dé uitblinker van de ploeg. "Mijn doel was om 3 ritten en de maglia ciclamino te winnen", stelt de Italiaan. "Ik arriveer nu in Rome met 4 zeges en de trui, dus dat maakt het een perfecte Giro voor mij. Het was echter niet mogelijk geweest zonder mijn fantastische ploegmaats. Dit waren drie onvergetelijke weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties