Sterren van de Giro beloond voor hun prestaties

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sterren van de Giro beloond voor hun prestaties
Foto: © photonews

De renners die de voorbije Ronde van Italië kleur gegeven hebben, zijn hiervoor beloond met een betere positie op de World Tour ranking van de UCI. Zo staan onder andere Yates, Viviani en Froome allen in de top tien. Peter Sagan voert de ranglijst nog steeds aan.

De eerste plaats van Peter Sagan is nog niet meteen in gevaar. De wereldkampioen staat met 1914 punten stevig bovenaan. Voorts is het wel een duidelijk gegeven dat de renners die het goed deden in Italië dat ook zien aan hun ranking. Zo heeft Simon Yates aan zijn uiterst sterke twee en een halve week toch ook iets overgehouden. De Brit van Mitchelton-Scott prijkt nu met 1472 punten op een derde plek.

DUMOULIN EN LOPEZ NOG BUITEN DE TOP TIEN

Meteen in zijn zog staat Elia Viviani, de best scorende man bij Quick-Step. De Italiaan verzamelde reeds 1397 punten. Girowinnaar Chris Froome stijgt naar de zevende positie. De twee andere renners vanop het podium hebben wel nog wat terrein goed te maken. Dumoulin komt op plek dertien, Moreno Lopez staat nog vier plaatsjes lager.

In teamverband staat er nog steeds geen maat op Quick-Step. De mannen van Patrick Lefevere hebben al een mooie bonus op Mitchelton-Scott.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties