36 for victory! Hofleverancier Quick-Step Floors schoot al 10x raak, slechts 1 Belgische zege

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
36 for victory! Hofleverancier Quick-Step Floors schoot al 10x raak, slechts 1 Belgische zege
Foto: © SC

36 keer. Zo veel keer mocht de ploeg van Patrick Lefevere het zegegebaar al maken dit seizoen. De veelvraat van het succes van Quick-Step Floors is Elia Viviani, terwijl slechts één landgenoot bijdroeg aan het getal 36.

Wat een seizoensstart voor Elia Viviani. De Italiaanse sprinter verteerde zijn overstap van Team Sky met verve en mocht liefst 10x het zegegebaar maken voor Quick-Step Floors, waarvan 4x recent in de Ronde van Italië. 

Ook Fernando Gaviria had daar mogelijk al kunnen staan, maar de Colombiaan brak zijn middenhandsbeentje in Tirreno-Adriatico en zag zo een groot deel van zijn voorjaar in rook opgaan. Hij blijft dan ook steken op 7 stuks. 

Daarna volgen nieuwe Franse wonderboy Julian Alaphilippe (4), Niki Terpstra (3) en Fabio Jakobsen (3). 'Slechts' 3 voor Terpstra, maar dat weerspiegelt niet de moeilijkheidsgraad en de schoonheid van deze overwinningen: winst in de E3, Le Samyn én de Ronde van Vlaanderen. Ook zijn landgenoot en neoprof Fabio Jakobsen deed van zich spreken met winst in de Scheldeprijs en Nokere Koerse.

De jonge Duitser Schachmann won al 2 keer, en niet zomaar een koersje. Winst in een Giro-rit en een rit in Catalonië. Die andere youngster - Alvaro José Hodeg - deed het ook naar behoren met ook winst in Catalonië en de Handzame Classic. 

Met Bob Jungels, Enric Mas, Rémi Cavagna, Maximiliano Richeze én Yves Lampaert zijn er ook 5 renners met 1 zege in de achterzak. Opvallend toch dat Lampaert de enige Belg is die de handen in de lucht mocht steken. Zo staan onder meer Philippe Gilbert, Laurens De Plus, Tim Declercq, Dries Devenyns en Pieter Serry nog droog, al droegen zij natuurlijk ook al hun steentje bij aan het succes.

De zegeteller van Quick-Step Floors:

10 - Elia Viviani 
7 - Fernando Gaviria 
4 - Julian Alaphilippe
3 - Niki Terpstra
3 - Fabio Jakobsen
2 - Maximilian Schachmann
2 - Alvaro Jose Hodeg
1 - Bob Jungels
1 - Yves Lampaert
1 - Enric Mas
1 - Rémi Cavagna 
1 - Maximiliano Richeze

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties